Sail 2018

Nog geen foto?
Neem contact op met de webredactie om een foto toe te voegen!

Welkom bij SAIL 2018

Kom met Pasen naar Kampen en geniet van het grootste Paasevenement van Nederland: Sail Kampen 2018. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer...Het belooft een fantastisch weekend te worden. Een uitje voor het hele gezin, met hopelijk veel zon!

Sail Kampen 2018 wordt groter dan alle voorgaande edities: een groots nautisch cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure. De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt hiervoor het decor. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade. Bewonder de vele historische schepen uit de Hanze en VOC tijd

Het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd, er worden demonstraties gegeven, de Hanze geschiedenis komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden. De meest populaire zanger van dit moment 'Dré Hazes' komt met een bandformatie, die dan enkel nog in Ahoy heeft opgetreden, naar Kampen. Uniek! 

Sail Kampen begint op vrijdagavond met de spectaculaire vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek. Bewonder Kampen zelf vanaf het water tijdens het Sail-varen op de IJssel met het prachtige Kamper stadsfront op de achtergrond. Historische schepen varen af en aan en geven je het ultieme Sail gevoel. De Koggewerf geeft een uniek kijkje in het oude vissersleven. In de naastgelegen Oude Buitenhaven liggen de botters, punters en uiteraard de bekende Kamper Kogge, waaraan de stad haar middeleeuwse rijkdom heeft te danken. Het evenement wordt op maandag groots afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Beleef Sail Kampen 2018 en kom van 30 maart t/m 2 april naar Kampen!


Lees verder

Contact

Sail Kampen wordt georganiseerd door Stichting Sail Kampen. De volgende bestuursleden zijn samen met een aantal campagneteams al maanden druk om een vernieuwend en aantrekkelijk programma te presenteren:

Voorzitter
Frans van der Kolk

Vicevoorzitter/Relatiebeheerder Politiek
Bart-Jan Gardebroek

Finance en control
Wout Slob

Nautisch
Gerrit Veer

Vergunning en veiligheid
Henk Last

Logistiek
Melvin Brandenburg

Muziek
Pieter Bredewold

Marketing en PR
Johan van der Kolk

Horeca
Remmert Krantz

Jeugd
Hendrik Jan Houtsma

Secretariaat
Jacqueline Welling Stuivenbelt


Wil je op de hoogte blijven van alles wat met dit mooie evenement te maken heeft? Dat kan! Momenteel wordt er hard gewerkt aan de invulling van het programma, hier op www.sailkampen.nl wordt de komende tijd alles gepubliceerd wat met dit mooie evenement te maken heeft. 

Heb je een vraag? Algemeen of aan één van de bestuursleden? Mail dan naar het secretariaat via info@sailkampen.nl of vul het contactformulier in op www.sailkampen.nl/contact. 

Lees verder

Business Event Sail 2018

Begin het Sail weekend goed door op vrijdagmiddag 30 maart 2018 deel te nemen aan het Business event dat plaatsvindt in de Stadsgehoorzaal van Kampen. Een interessant economisch congres voor ondernemers, sponsoren en andere betrokkenen vanuit het bedrijfsleven en overheid met als thema 'Duurzaamheid en circulair ondernemen'. Natuurlijk geheel in nautische sferen, in de geest van de Hanze en in stijl van het evenement.

Een toegangskaart voor het Business Event kost €75,- excl. btw per persoon. Hiermee krijg je toegang tot het middagprogramma van 13.00 tot 17.00 uur, inclusief een drankje bij binnenkomst en de borrel in de netwerkpauze van het evenement.

Programma Business Event Sail 2018: 

13.00 uur U wordt ontvangen met koffie, thee en een zoete lekkernij
13.30 uur
Spectaculaire opening Business Event Sail Kampen
13.35 uur
Welkomstwoord van Burgemeester Bort Koelewijn
13.45 uur 
Dagvoorzitter André van der Zee gaat met gastspreker Heico van der Blonk (lector duurzame en circulaire economie Windesheim) in dialoog over duurzaamheid en circulair ondernemen
14.15 uur Call to action! 
14.30 uur
Netwerkpauze met borrel en hapjes
15.10 uur
Circulair ondernemen in de regio Zwolle; hoe gaat dat eigenlijk? Wethouder Geert Meijering en gedeputeerde Eddy Van Hijum aan het woord
15.45 uur
Het manifest 
16.00 uur
Op avontuur! U ‘vaart’ mee met gastspreker Hans Bouscholte (voormalig wedstrijdzeiler van de Volvo Ocean Race) en trotseert de uitdagingen en gevaren op de wereldzeeën
16.45 uur
Afsluiting 


Aanvullend programma Business Event Sail 2018: 

De start van Sail Kampen volop beleven? Dat kan! Reserveer een zakelijk totaal arrangement inclusief toegang tot het Business Event in de middag in de Stadsgehoorzaal, een heerlijk vlootschouwdiner vanaf 17.30 uur aan boord van één van de schepen en toegang tot het VIPdeck tijdens het grootse openingsconcert vanaf 20.30 uur in de feesttent op het Burgemeester Berghuisplein.

Heb je interesse? Bekijk hier dan alvast de speciale partnerpakketten die hiervoor zijn opgezet of stuur een e-mail naar f.vdkolk@vdkinstallatiegroep.nl voor meer informatie, vragen en/of eventuele aanvullende wensen.

17.00 uur
Vertrek naar de schepen 
17.30 uur
Vanaf het schip bewondert u de vlootschouw en geniet u van een dinerbuffet
20.00 uur
Ontvangst in het VIP-gedeelte voor het muziek- en entertainmentprogramma

Reserveer nu uw toegangskaarten voor het Sail Business Event en/of het Zakelijk Totaalarrangement via deze link.
Lees verder

Veel verschillende mogelijkheden!

Sponsoren?

Veel verschillende mogelijkheden!

Sail Kampen biedt ondernemers unieke en veel verschillende sponsormogelijkheden. In 2014 kwamen er ruim 230.000 bezoekers op dit grote nautische evenement af. Sail biedt jou als ondernemer de kans om je bedrijf bekend te maken aan een groot publiek. Ook besteden plaatselijke, regionale en landelijke media volop aandacht aan dit grootse evenement.

Voor bedrijven heeft Sail Kampen een aantal verschillende sponsorpakketten samengesteld. Aan deze pakketten zijn allerlei leuke extra's gekoppeld zoals deelname aan het Businessevent, een relatie- of bedrijfsuitje of VIP-plaatsen bij een optreden van Dré Hazes en/of de Edwin Evers Band.  Download hier eenvoudig de Sail-partnerpakketten en bekijk welk pakket het beste aansluit bij jouw organisatie of bedrijf. Voor overleg of vragen over de sponsormogelijkheden is het mogelijk om contact op te nemen met Sail bestuursvoorzitter dhr. Frans van der Kolk.

Mail:  f.vdkolk@vdkinstallatiegroep.nl 
Telefoon: 06-30999777. 
Beleef Sail 2018 op een unieke manier als partner van dit grootse evenement! 

Lees verder

Ontdek de levendige Hanzestad Kampen

Welkom in Kampen!

Ontdek de levendige Hanzestad Kampen

Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. Eigenlijk gewoon een openluchtmuseum. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling.

Winkelen in Kampen is leuk dankzij de vele boetiekjes, eigentijdse speciaalzaken en hippe kledingwinkels. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in één van de vele koffietentjes, lunchrooms, cafés en restaurants. Jaarlijks worden er tal van evenementen georganiseerd en is er altijd wel een interessante expositie te bezichtigen in één van de musea.

Ontdek de historische binnenstad van Kampen bij voorkeur te voet, op eigen houtje of onder leiding van een professionele gids. Wandel door de karakteristieke straten en stegen maar vergeet daarbij niet omhoog te kijken naar de prachtige gevels waaraan het rijke verleden van Kampen af te lezen is.

Loop je onder de poorten door dan bevind je je direct in het groene hart van de stad. Verder wordt de stad omringd door prachtige natuurgebieden. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen door de uiterwaarden en langs de rivier de IJssel of over het prachtige Kampereiland.

Nog een aanrader...ontdek al varend de natuurlijke omgeving van Kampen. Het stadsaangezicht met de schepen van de Bruine Vloot aan de kade zorgen voor een prachtig beeld op de achtergrond. Vaar over de IJssel, door de prachtige IJsseldelta en het Ketelmeer. Je kijkt je ogen uit vanaf het water!

Laat je verrassen en ontdek de veelzijdigheid van Kampen en omgeving!

Kampen in de IJsseldelta
Kampen ligt middenin de toeristische regio IJsseldelta. In de IJsseldelta liggen Hanzestad Kampen, culinaire hotspot Zwolle,, historisch Hasselt, tapijtstad Genemuiden en watersportparadijs Zwartsluis. Kampen is niet de enige Hanzestad in de IJsseldelta, binnen een straal van 30 kilometer vind je de twee Hanzesteden Zwolle en Hasselt.

Naast de cultuur en historie in de Hanzesteden bieden de IJssel en het Zwarte Water tal van mogelijkheden voor de watersporter. Maar in de IJsseldelta kun je ook heerlijk uitwaaien, fietsen over kronkelende dijkjes en eindeloos ver kijken in de oudste polder van Nederland.

We noemen de IJsseldelta daarom ook wel Nederland in het klein!
Lees verder

Welkom om verslag te komen doen...

Pers

Welkom om verslag te komen doen...

Sail Kampen nodigt de landelijke, regionale en lokale pers van harte uit om verslag te doen van dit unieke evenement. Sail Kampen belooft in 2018 wederom het grootste landelijke paasevenement te worden. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, een SAILmarkt, het belooft een fantastisch weekend te worden.

In 2010 en 2014 besteedden verschillende media aandacht aan Sail Kampen. Enkele voorbeelden zijn het NOS journaal, Radio 1, de Telegraaf, Trouw, NRC, Hart van Nederland, Nu.nl, RTV Oost, de Persgroep, de Stentor en tal van andere regionale en lokale media.

De organisatie van Sail Kampen zal de pers regelmatig informeren via de website sailkampen.nl, via sociale media en door middel van de landelijke verspreiding van persberichten. Natuurlijk werkt de organisatie graag me aan reportages, artikelen, interviews en andere media-uitingen.

Aanmelden
Meld je eenvoudig aan voor de perslijst door een mail te sturen naar: info@sailkampen.nl. Wil je als journalist of persbureau aanwezig zijn en verslag doen tijdens het evenement? Vul dan het accreditatieformulier in. Dit formulier wordt hier binnenkort gepubliceerd. Persaccreditatie voor Sail Kampen 2018 is vindt voorafgaand aan het evenement plaats en is alleen mogelijk via het officiële accreditatieformulier.
Lees verder

Succesvol door de vele vrijwilligers

Organisatie

Succesvol door de vele vrijwilligers

Het grote succes van Sail Kampen zit ‘em niet alleen in de tweehonderdduizend bezoekers die naar Kampen komen. Dat dit resultaat wordt behaald met alleen vrijwilligers is minstens zo’n unieke prestatie. Voor iedere Sail Kampen zetten zich naast het bestuur tientallen vrijwilligers in op allerlei disciplines: zoals activiteiten op het water, de wal, logistiek, entertainment, horeca, schepen, sponsoring, vergunningen en promotie.

In de voorbereiding en uitvoering van Sail Kampen werkt de organisatie nauw samen met gemeente Kampen, Provincie Overijssel, politie, brandweer, ambulance, Stadstoezicht, Rijkswaterstaat en veel andere partijen. Voor de promotie van het evenement heeft Sail Kampen vaste mediapartners waaronder RTV Oost en Wegener Media en krijgt zij uitvoerig aandacht in de overige plaatselijke, regionale en landelijke media. Uiteraard kan Sail Kampen niet zonder haar sponsoren, die het evenement mede mogelijk maken.

Sail Kampen is een evenement dat georganiseerd wordt door Stichting Sail Kampen. Heb je een vraag of wil je je aanmelden om mee te werken als vrijwilliger? Stuur dan een mailtje naar info@sailkampen.nl.
Lees verder