Kampen zet het beste dat de stad te bieden heeft in de spotlights tijdens Sail Kampen 2018! Overdag waan je je in een openluchtmuseum waarin de geschiedenis tot leven komt en het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd. Dompel je onder in de rijke Hanze historie en ontdek de veelzijdigheid van Kampen.

Zondag 10.00 – 17.00 uur
Een voorproefje op wat komen gaat...

De sfeervolle binnenstad vormt net als zaterdag het decor van de verschillende activiteiten. De zondag start met een maritieme kerkdienst in De Bovenkerk onder leiding van Fred Omvlee. Aansluitend wordt er een Black Gospel optreden verzorgt door onder andere Barbara Lok. Het hele weekend liggen de meest bijzondere schepen aan de IJsselkade en op het water vinden allerlei nautische demonstraties plaats door de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Marine, de brandweer en de KNRM. De Sailroute wordt geheel in stijl aangekleed met visnetten, fuiken, tonnen, rokerijen en figuranten in historische kledij. Op diverse plekken vinden optredens plaats en langs de route kan je genieten van muzikale en theatrale straatacts.
 
In de Buitenhaven en op de Koggewerf staat de maritieme geschiedenis van Kampen centraal. De Koggewerf is de thuisbasis van de Kamper kogge en herbergt ook een timmerwerkplaats, smederij, naaiatelier en gezellige taveerne. Daarnaast zullen vele zeemanskoren van zich laten horen tijdens het Zeemanskorenfestival en vindt het Nationaal Stadsomroepersconcours plaats in de binnenstad. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven; er is een kermis, een reuzenrad, een musical op een piratenschip en nog veel meer!

Ridderspektakel op de Koornmarkt
Op de Koornmarkt vindt een groots ridderspektakel plaats, een historische bioscoop brengt het verleden op een wel heel bijzondere manier in beeld en een aantal voormalige ‘Suydersee’ plaatsen zullen zich presenteren. Bij het ridderspektakel worden overdag demomstraties gegeven van middeleeuwse handwerktechnieken. Borduren, het Middeleeuwse bandweven, knopen en naaldvilten.

Ridderprogramma:
10:30 - 12:00 Smeden
11:00 - 12:00 Workshops zwaardvechten (max. 15 personen)
13:30 - 14:30 Zwaardvechten demo's aankleden full plate en gevecht
13:30 - 16:00 Smeden
15:00 - 16:00 Workshops zwaardvechten (max. 15 personen)
19:00 - 20:00 Zwaardvechten demo's aankleden full plate en gevecht

Historische parade
Een historische en nautische Hanzeparade met meer dan 70 figuranten vindt meerdere keren plaats tussen de Bovenkerk, de Buitenhaven en de IJsselkade. Het schuttersgilde met vaandels, monniken met Gregoriaanse muziek, levende standbeelden op karren, koetsen van het Kampereiland, de meisjes van de sigarenfabriek, Urkers en Volendammers in klederdracht en natuurlijk het gewone volk van adel tot kerk...het belooft een groots spektakel te worden!

Sailvaren
Het ultieme Sail gevoel ervaren? Stap aan boord van een van de vele historische rondvaartschepen en bewonder Kampen vanaf het water met het prachtige stadsfront op de achtergrond.

Koggewerf
Op de Koggewerf barst het tijdens Sail Kampen van de ambachtelijke activiteiten. En er is nog veel meer te zien, doen en beleven. Klik hier voor het Sailprogramma op de Koggewerf.


Zondag 10.00 – 22.00 uur
Muzikale feesten in de stad

Ook op zondag is het weer gezellig in de stad! Van 10.00 – 22.00 uur vinden er diverse optredens plaats met voor ieder wat wils. Van een oecumenische kerkdienst in de Bovenkerk en Gospel tot sfeervolle akoestische muziek, een optreden van Rapalje en muziek van verschillende Kamper bands in de stad...

Muziekprogramma Bovenkerk:
10:00 – 12:00
Gezamenlijke oecumenische kerkdienst met medewerking van diverse Kamper koren
13:00 - 14:00
Kamper Gospel Koor
14:30 – 17:30
Gospel with the Blues o.l.v. Barbara Lok
19:00 – 22:00
Bach Koor of Kamper Koor met Koraal zang

Muziekprogramma Van Heutszplein:

13:00 – 17:00 Rapalje
15:00 – 16:00 Euphonion Singers
16:00 -  17:00 Joyful Sound

Muziekprogramma de Plantage:
13:00 – 17:00 Marcel Kalter & Hans Rietkerk

Muziekprogramma Unieplein:
 
13:00 – 17:00 Rob Hollander

Muziekprogramma Botermarkt:
13.00 - 17.00 Programma volgt


Muziekprogramma 't Kleine café aan de haven:
 
13:00 – 17:00 Leon Kuipers & Accordeonist 'Recht deur zee' 

Muziekprogramma Podia Bovenstrooms:
Programma georganiseerd door Quintus voor de jeugd