Het grootste paasevenement van Nederland

Welkom bij SAIL 2018

Het grootste paasevenement van Nederland

Kom met Pasen naar Kampen en geniet van het grootste Paasevenement van Nederland: Sail Kampen 2018. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer...Het belooft een fantastisch weekend te worden. Een uitje voor het hele gezin, met hopelijk veel zon!

Sail Kampen 2018 wordt groter dan alle voorgaande edities: een groots nautisch cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure. De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt hiervoor het decor. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade. Bewonder de vele historische schepen uit de Hanze en VOC tijd. 

Het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd, er worden demonstraties gegeven, de Hanze geschiedenis komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden. De meest populaire zanger van dit moment 'Dré Hazes' komt met een bandformatie, die dan enkel nog in Ahoy heeft opgetreden, naar Kampen. Uniek! 

Sail Kampen begint op vrijdagavond met de spectaculaire vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek. Bewonder Kampen zelf vanaf het water tijdens het Sail-varen op de IJssel met het prachtige Kamper stadsfront op de achtergrond. Historische schepen varen af en aan en geven je het ultieme Sail gevoel. De Koggewerf geeft een uniek kijkje in het oude vissersleven. In de naastgelegen Oude Buitenhaven liggen de botters, punters en uiteraard de bekende Kamper Kogge, waaraan de stad haar middeleeuwse rijkdom heeft te danken. Het evenement wordt op maandag groots afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Beleef Sail Kampen 2018 en kom van 30 maart t/m 2 april naar Kampen!


Lees verder!

Een interessant economisch congres!

Business Event Sail 2018

Begin het Sail weekend goed door op vrijdagmiddag 30 maart 2017 deel te nemen aan het Business event dat plaatsvindt in de Stadsgehoorzaal van Kampen. Een interessant economisch congres voor ondernemers, sponsoren en andere betrokkenen vanuit het bedrijfsleven en overheid met als thema 'Duurzaamheid en circulair ondernemen'. Natuurlijk geheel in nautische sferen, in de geest van de Hanze en in stijl van het evenement.Programma Business Event Sail 2018: 13.00 uur Inloop gasten (koffie/thee/versnapering)13.30 uur Spectaculaire opening Business Event Sail Kampen13.35 uur Introductie door dagvoorzitter André van der Zee13.40 uur Bedrijfspresentatie en promotie van de sponsoren13.45 uur Gastspreker Heico van der Blonk (lector duurzame en circulaire economie Windesheim) spreekt over het thema: Duurzaamheid en Circulair ondernemen14.15 uur Call to action! De energieke regio presenteert...14.30 uur Pauze met drankjes en versnaperingen15.10 uur Prikkelende tafeldialoog o.l.v. de dagvoorzitter met Burgemeester Bort Koelewijn, Wethouder Geert Meijering en Gedeputeerde Eddy Van Hijum15.45 uur Aanbieden van het manifest voor verduurzaming van de weg- en waterroutes naar Kampen16.00 uur Avontuur! U ‘vaart’ mee met gastspreker Hans Bouscholte (voormalig wedstrijdzeiler van de Volvo Ocean Race) en trotseert de uitdagingen en gevaren op de wereldzeeën16.45 uur Afsluiting 17.00 uur Eventueel vertrek naar de schepen voor een netwerkdiner aan boord17.30 uur Vanaf het schip is de vlootschouw te bewonderen20.00 uur Ontvangst in het VIP-gedeelte voor het muziek- en entertainment avondprogrammaBinnenkort volgt hier de mogelijkheid om je aan te melden voor dit interessante Business Event....
Lees verder!

Ontdek de levendige Hanzestad Kampen

Welkom in Kampen!

Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. Eigenlijk gewoon een openluchtmuseum. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling.Winkelen in Kampen is leuk dankzij de vele boetiekjes, eigentijdse speciaalzaken en hippe kledingwinkels. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in één van de vele koffietentjes, lunchrooms, cafés en restaurants. Jaarlijks worden er tal van evenementen georganiseerd en is er altijd wel een interessante expositie te bezichtigen in één van de musea.Ontdek de historische binnenstad van Kampen bij voorkeur te voet, op eigen houtje of onder leiding van een professionele gids. Wandel door de karakteristieke straten en stegen maar vergeet daarbij niet omhoog te kijken naar de prachtige gevels waaraan het rijke verleden van Kampen af te lezen is.Loop je onder de poorten door dan bevind je je direct in het groene hart van de stad. Verder wordt de stad omringd door prachtige natuurgebieden. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen door de uiterwaarden en langs de rivier de IJssel of over het prachtige Kampereiland.Nog een aanrader...ontdek al varend de natuurlijke omgeving van Kampen. Het stadsaangezicht met de schepen van de Bruine Vloot aan de kade zorgen voor een prachtig beeld op de achtergrond. Vaar over de IJssel, door de prachtige IJsseldelta en het Ketelmeer. Je kijkt je ogen uit vanaf het water!Laat je verrassen en ontdek de veelzijdigheid van Kampen en omgeving!Kampen in de IJsseldeltaKampen ligt middenin de toeristische regio IJsseldelta. In de IJsseldelta liggen Hanzestad Kampen, culinaire hotspot Zwolle,, historisch Hasselt, tapijtstad Genemuiden en watersportparadijs Zwartsluis. Kampen is niet de enige Hanzestad in de IJsseldelta, binnen een straal van 30 kilometer vind je de twee Hanzesteden Zwolle en Hasselt. Naast de cultuur en historie in de Hanzesteden bieden de IJssel en het Zwarte Water tal van mogelijkheden voor de watersporter. Maar in de IJsseldelta kun je ook heerlijk uitwaaien, fietsen over kronkelende dijkjes en eindeloos ver kijken in de oudste polder van Nederland. We noemen de IJsseldelta daarom ook wel Nederland in het klein!...
Lees verder!