De puntervisserij heeft in de vele eeuwen dat puntervissers op de IJssel en haar zijarmen gevist hebben waarschijnlijk meer inkomen gegenereerd voor de bewoners van de stad, dan de koggen.... Met een heel scala aan vangsttechnieken werd de vis verschalkt. De meeste mensen kennen alleen de Gieterse punter, maar wie tijdens Sail in de “punterhoek” van de Oude Buitenhaven de tijd neemt staat verbaasd over de variatie in soorten punters.

De kleinste punter

De kleinste punter van de Sail Kampen vloot is de GB4. De klassieke schependeskundige Klaus Roding heeft het Gieterse Bootje speciaal ontworpen om ook kinderen makkelijk mee te kunnen laten varen.
Fraai om te zien, handzaam en stabiel te zeilen, lekker licht te roeien en makkelijk en koersvast zonder roer te punteren.

Geroeide “mini rondvaartjes” tijdens Sail Kampen

Marijn Boerma (10 jaar) heeft met de GB4 vorig jaar de punterprestatieprijs, de zilveren paling, gekregen voor zijn goede roei- en vaartechniek tijdens het “Rondje Kampereiland”. Hij doet tijdens Sail Kampen gratis geroeide “mini rondvaartjes” in de sfeervolle Oude Buitenhaven.