Hartje zomer of in de witte wintermaanden, de driemastbarkentijn biedt iedereen in elk jaargetijde een fantastisch onderkomen. Zowel fanatieke zeilers als liefhebbers van het gevoel van rust en de ruimte dat het water hen bezorgt; alle gasten zullen zich prima vermaken aan boord van de Admiraal van Kinsbergen. Een zakelijke bijeenkomst, een swingend huwelijksfeest, een gezellige introductieweek of educatief schoolreisje of het jaarlijkse familie-uitje, dit schip zorgt ervoor dat elke gelegenheid bijzonder wordt.

Fanatiek meedoen of toch liever rustig aan
Hijs de zeilen, help navigeren en als je wilt mag je vast even aan het roer. Ben je geen zeilfanaat? Ook dan biedt deze indrukwekkende driemaster gasten genoeg ruimte om zich te vermaken. Bijvoorbeeld genietend van het zonnetje met een glaasje wijn aan dek of met een kop warme chocolademelk in de hand terwijl men rustig kijkt naar het voorbijtrekkende landschap en de vele (water)vogels waar ons land zo beroemd om is.

Luxe ambiance uit vervlogen tijden
Op het afgesloten achterdek heb je een prachtig uitzicht door de authentieke patrijspoorten. Het decor uit de negentiende-eeuwse zeilvaart zorgt voor een luxe ambiance. De goed geoutilleerde horecakeuken met zes gaspitten en een oven laat iedereen de sterren van de hemel koken. Wil men zich toch liever laten verzorgen, bekijk dan onze cateringarrangementen.

Overnachten aan boord van de Admiraal van Kinsbergen
Mede dankzij de ruime en comfortabele tweepersoonshutten zal het verblijf aan boord zeer aangenaam zijn. Elk van de vijftien hutten beschikt standaard over een eigen toilet en douche en is voorzien van kussens, dekbedden, centrale verwarming en luchtventilatie.

Geschiedenis
De Admiraal van Kinsbergen heette vroeger ‘Jolles’. De driemastbarkentijn vervoerde van 1891 tot midden jaren ’50 zeilend haar lading van en naar diverse havens in Nederland en Duitsland. In de jaren ’60 is veel van de historie van het schip verloren gegaan. Toen liet de schipper de Jolles grondig verbouwen tot motorvrachtschip met stuurhut. In 2000 werd het schip verkocht en een jaar later, na nog een verbouwing, ging de Admiraal van Kinsbergen in de vaart als zeilcharterschip. Door het terugplaatsen van de masten met ruim 600m² zeil kreeg het schip weer haar oorspronkelijke gedaante terug: statig en indrukwekkend.