De Vijf Gebroeders is gebouwd in 1914. Honderd jaar geleden nam de Genemuider turfschipper Tiemen van Dijk de Hasselter Aak in de vaart. Vanaf die tijd voer het schip heen en weer tussen Genemuiden en Drenthe om Genemuiden en omstreken van turf te voorzien. Maar turf raakte op den duur in onbruik en werd de Vijf Gebroeders verkocht als vrachtschip. Toen het turfschip uiteindelijk haar beste jaren had gehad, werd het ingericht als woonboot. Uiteindelijk was het verwaarloosde en verpauperde schip voor weinig meer geschikt dan de sloop.

Een oud binnenvaartschipper uit Hasselt voelde de kracht die het schip nog uitstraalde. Hij kocht het en redde het daarmee van de schroothoop.

Via de Stichting Promotie Genemuiden kwam het schip terug in Genemuiden. Een gedreven groep vrijwilligers, gesteund door een groot aantal sympathisanten, bedrijven en de overheid werkt aan het behoud van de Vijf Gebroeders. De restauratie zorgde er ondermeer ervoor dat het schip weer kan zeilen.

Nu vaart het schip met groepen over het water in een wijde regio rondom Genemuiden. Ideaal voor familiedagen, bedrijfsfeesten of andere gezellige dagen met groepen. Beleef het unieke ‘rondje Blokzijl’ mee, een prachtige tocht door de Kop van Overijssel langs historische plaatsen als Vollenhove, Blokzijl en Giethoorn. Of maak een tocht over het Zwarte Water. Onze ervaren schippers en bemanningsleden varen graag mee. Uiteraard kunnen wij aan boord de catering verzorgen.

Voor meer informatie over deze bijzondere vaartochten bezoek onze website www.vareningenemuiden.nl of mail naar info@vareningenemuiden.nl.