Aan boord van het indrukwekkende spiegelretourschip Soeverein maak je een mooie zeiltocht over de Nederlandse wateren en geniet je van de rust op het water. Met haar indrukwekkende uiterlijk is het schip een eerbetoon aan de spiegelretourschepen uit de Gouden Eeuw. De sfeer van vervlogen tijden gecombineerd met hedendaagse luxe maken uw tocht er een om niet te vergeten.

Alle ruimte om te genieten aan dek
Tijdens de zeiltocht kan je aan het ruime dek van de Soeverein genieten van het weidse uitzicht dat het water biedt. De schipper legt graag alles uit over het reilen en zeilen aan boord, zodat je mee kunt helpen bij bijvoorbeeld het hijsen van de zeilen. Zoek een comfortabel plekje aan één van de tafels voor een lekker hapje en drankje of een goed gesprek. Iets te vieren? Schiet één van de kannonen af die zich net als bij een heus spiegelretourschip aan dek bevinden.

Ontspannen in de salon
In het dekhuis van spiegelretourschip Soeverein vind je een ruime en sfeervolle plek om samen te komen. Met een lekkere zithoek, ruime eettafels en een gezellige bar, is er hier genoeg ruimte om samen te eten, een presentatie te houden of voor een gezellige, ontspannen avond.

Overnachten aan boord van de Soeverein
Zoek aan het einde van de dag in één van de comfortabele hutten een lekker bed op en blijf overnachten aan boord. De hutten van dit bijzondere spiegelretourschip hebben allemaal een eigen badkamer met douche en toilet. Na een nacht op het deinen van de golven, sta je de volgende dag fris weer op voor een nieuwe dag op het water.

Geschiedenis
Voor de bouw van de Soeverein zijn de specifieke kenmerken van de 17e-eeuwse spiegelretourschepen als uitgangspunt genomen. De hoge opbouw aan de achterzijde, tot wel 5 meter hoog boven het water, staat garant voor een magnifiek uitzicht. De Soeverein vaart met gasten over het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee.

Kijk voor meer informatie op: www.naupar.nl/schip/soeverein/