Het Statenjacht De Utrecht is gebouwd aan de hand van originele bouwtekeningen uit 1746. Bij de bouw van het Statenjacht is rekening gehouden met mogelijke exploitatie van het schip, zodat het in eigen onderhoud kan voorzien. Historisch verantwoord verborgen, achter deurtjes en luiken, bevindt zich moderne besturingstechniek, een goed geoutilleerde kombuis en is het schip van alle hedendaagse gemakken voorzien.

Het schip is sinds de tewaterlating in 2003 een graag geziene gast tijdens grote (sail)evenementen. Van mei tot en met september wordt De Utrecht verhuurd als (zeilende) locatie voor bedrijfsuitjes, familiedagen en andere evenementen. Kijk voor meer informatie op: www.statenjacht.nl

Van half november tot Pasen ligt het schip in de Veilinghaven van Utrecht en kan je er (h)eerlijk eten. Kijk voor meer informatie op: www.eetcafeutrecht.nl

Unieke kans: lekker eten aan boord tijdens Sail Kampen

Speciaal voor deelname aan Sail Kampen vertrekt De Utrecht in 2018 iets eerder dan gebruikelijk uit Utrecht. Schipper/gastheer Jarl Suijs en matroos/kok Marike Schokking laten je graag kennismaken met het schip. Overdag ligt De Utrecht ter bezichtiging aan de kade in Kampen. ’s Avonds kan je in het eetcafé terecht voor een overheerlijke maaltijd.

Het eetcafé wordt letterlijk verplaatst van Utrecht naar Kampen. Ze hanteren dan ook hun normale beleid en dat is: je eet wat de pot stampt. Een plaatsje aan tafel kost €26,00 per persoon en daarvoor krijg je een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Er heerst een aanschuifbeleid. Om de huiselijke sfeer te waarborgen kunnen groepen groter dan 7 personen helaas niet aanschuiven. Vooraf reserveren is aan te raden. Bel daarvoor even met Jarl en Marike op 06-18519544. Zie voor meer informatie http://www.eetcafeutrecht.nl.

Uitzondering grote groepen (20-25 personen)
We maken voor Sail Kampen wel een uitzondering voor grote groepen (van 20-25 personen). Zij kunnen een “shift” reserveren, waarbij het schip even helemaal voor de groep geblokt wordt (twee shifts per avond: van 17:00 tot 19:00 uur en van 19:30 tot 21:30 uur). Mocht er belangstelling zijn, laat dit dan tijdig weten zodat we het eetcafé kunnen blokken voor de betreffende groep. Bel daarvoor even met Jarl en Marike op 06-18519544. Zie voor meer informatie http://www.eetcafeutrecht.nl.