Op deze pagina vind je informatie en antwoorden op eventuele vragen over Sail Kampen.  De pagina wordt continu bijgewerkt. Vind je een antwoord niet op jouw vraag? Stuur dan een e-mail naar info@sailkampen.nl of stuur een privébericht via de Facebookpagina Sail Kampen. 

Eenmalig entree tijdens Sail Kampen
Voor een gedeelte van het evenemententerrein vraagt Sail Kampen €3,- per persoon voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. Vervolgens ontvang je een polsbandje (deze is alle dagen geldig).
Het betaalde gedeelte is om precies te zijn: als je van de brug af komt en rechtsaf gaat de IJsselkade op, tot de hoek bij de Oudestraat. Dat gedeelte van de binnenstad is het betaalde gedeelte. Daarmee heb je alle dagen toegang tot dit terrein. De bewoners aan de IJsselkade, die in het betaalde gedeelte wonen van het Sail Kampen Evenemententerrein ontnvangen een polsbandje van de organisatie.

Sail Munten
Op het hele terrein wordt met speciale Sail munten betaald. De muntjes kosten € 1,25 per stuk. De munten worden op diverse plekken met onbemande muntenautomaten verkocht. De munten zijn na afloop niet in te wisselen. Wel zijn ze de volgende Sail Kampen editie gewoon weer geldig.

Waarom vragen jullie een bijdrage aan de bezoekers?
Belangstellenden die het terrein op willen, zullen allemaal eenmalig een kleine bijdrage van € 3,00 (vanaf 12 jaar) moeten betalen. Na betaling krijg je een bandje en kun je het gehele paasweekend verder gratis het terrein op.  Sail Kampen heeft als doel dat het evenement evenredig gedragen wordt door subsidie (overheid), bedrijfsleven en inkomsten tijdens het evenement zelf. Dit zorgt ervoor dat de continuïteit van het evenement beter gewaarborgd wordt. Daarom vragen we een kleine bijdrage van het publiek. Zonder deze entreevergoeding is het niet mogelijk om een evenement van deze omvang in Kampen te organiseren. 

Plattegrond van het Sail Evenement
Via deze link kom je op de pagina met de plattegrond van Sail Kampen. 

Met de auto naar Kampen
Volg de aangegeven route. Als je met de auto naar Kampen komt is het goed te weten dat je de auto niet in Kampen zelf kan parkeren. Er is een speciale parkeerlocatie ingericht op het industrieterrein N50. Vanaf deze parkeerlocatie rijden er pendelbussen van en naar het evenemententerrein. Het parkeren is gratis, voor een retourtje met de pendelbus betaal je € 3 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar rijden gratis mee. 

Auto parkeren
In de binnenstad kun je niet met de auto komen. Bezoekers kunnen daarom hun auto parkeren bij bedrijventerrein N50. Volg de P-Evenement Kampen route op de gele borden. Vergeet niet je navigatie uit te zetten als je deze borden ziet. Vanaf deze locatie rijden er pendelbussen heen en weer naar de 3e Ebbingestraat. Het parkeren is gratis, voor een retourtje met de pendelbus betaal je € 3 per persoon.

Met de camper naar Sail Kampen

Bij Camping Roggebotsluis zijn tijdens Sail Kampen een heel aantal camperplaatsen beschikbaar. 
Meer weten? Stuur dan een e-mail naar: info@campingroggebotsluis.nl

  • Jachthaven Camping Roggebotsluis
    Reeveweg 1, 8265 PR Kampen
    Haven : 038 3312402
    Camping: 038 3317351
Met de trein naar Sail Kampen via Kampen (Centraal)
Reis naar Station Kampen Centraal met het openbaar vervoer. Vanaf het Station loop je de stadsbrug over en ben je op het festivalterrein. Er reizen gastheren en gastvrouwen mee om je alvast van informatie te voorzien.

Openingstijden van de winkels in de binnenstad tijdens Sail Kampen
De winkels in de binnenstad hebben aangepaste openingstijden tijdens Sail Kampen

Op vrijdag 30 maart zijn de winkels open tot 18.00 uur. In verband met Goede vrijdag is er geen koopavond.
Op zaterdag 31 maart zijn de winkels extra lang geopend tot 20.00 uur.
Op zondag 1 april kun je tussen 14.00 en 18.00 uur de stad in om te winkelen.
En op maandag 2 april tussen 10.00 en 17.00 uur.

De openingstijden van individuele winkels kunnen afwijken.

Kaartjes feesttent en Sailvaren
Nadat je betaald hebt ontvang je de toegangskaarten in jouw mailbox. Niet ontvangen? Kijk in je map met ongewenste mail, de spambox. Hoogstwaarschijnlijk vind je ze daar. Bij vragen mail naar support@sailkampen.nl

Extra toiletten in de stad  
Op elk parkeerterrein komen toiletfaciliteiten. Daarnaast zullen op verschillende plekken op het festivalterrein extra toiletfaciliteiten worden geregeld. Onder andere op het Van Heutszplein, de Buitenhaven / Koggewerf en op de IJsselkade bovenstrooms , Koornmarktplein en de Plantage. 

Informatiestands
Bij de betaalde toegangspoorten word je welkom geheten door gastheren en gastvrouwen. En bij hun kun je informatie vragen. Ook in de trein tussen Zwolle en Kampen reizen gastheren en gastvrouwen mee om je van informatie te voorzien. Bij de Stadskazerne is een extra informatie stand ingericht. 

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers?
Het Meeuwenplein wordt ingericht als parkeerplaats. Hier kunt u parkeren wanneer je een mindervalide parkeerkaart hebt.

Waar vind ik een mindervalidetoilet in Kampen?
Er zijn op een aantal plekken in de stad mindervailidetoiletten:
- In de Stadskazerne op het Van Heutszplein
- Restaurant Ma Greet op de Burgwal
- Gewoon aan de Oudestraat
- Stadsgehoorzaal aan de Burgwal
- Movie Unlimited op de Plantage.
- Stedelijk Museum aan de Oudestraat

Bereikbaarheid binnenstad voor ondernemers
De bevoorrading van de winkels/horecazaken in de binnenstad is tijdens Sail op zaterdag 30 maart en maandag 1 april mogelijk tot 9:30 's ochtends. Na dit tijdstip moeten alle voertuigen van het evenemententerrein af zijn. Om de doorloop van voertuigen soepel te laten verlopen stelt de organisatie een éénrichtingsroute in. Dit houdt in dat alle leveranciers dezelfde aanrijroute moeten hanteren. Voor de winkels bovenstrooms zal de aanrijroute vanaf de stadsbrug door de Oudestraat lopen. De voertuigen kunnen via de Venestraat de binnenstad weer verlaten. Bevoorraden via de Voorstraat zal niet mogelijk zijn tijdens het Sail weekend in verband met het Ridderkamp op het Koornmarktplein. De route voor de winkels onderstrooms zal eveneens vanaf de stadsbrug door de Oudestraat lopen en kunnen de voertuigen de binnenstad verlaten via de Oranjesingel.

Ontheffing voor zorgberoepen
Bent u werkzaam in een beroepsgroep als thuiszorg, verloskunde, huisarts of een andere beroepsgroep in de zorg of faciliterende dienstverlening welke op basis van bereikbaarheid in de binnenstad haar werk moet uitoefenen? Of bent u hiervan afhankelijk? In dat geval kunt u contact opnemen met ons via mailadres info@sailkampen.nl om in aanmerking te komen voor een ontheffing om toch toegang te krijgen tot het evenemententerrein met uw auto of ander soort voertuig. Wij zullen uw verzoek dan behandelen en beoordelen.

Bereikbaarheid voor dienst- of hulpverlening
Als er bij u tijdens de Saildagen, of bij de op- en afbouw, sprake is van noodzakelijk dienst- of hulpverlening bij u thuis en uw huis niet op de gebruikelijke manier bereikbaar is, stuur dan een bericht naar info@sailkampen.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Parkeren voor binnenstadsbewoners
Op deze pagina vindt u informatie over het parkeren voor u als binnestadsbewoner tijdens Sail Kampen.
Een overzichtsplattegrond met aangegeven in het roze waar uw auto tijdens het hele evenement kan blijven staan, En ook de parkeerplaatsen waar u uw auto kunt parkeren. 

Taxi telefoonnummers. Altijd handig; 
Taxi Brink Kampen - 06-513 20 930
Taxi Service Kampen - 038-337 4607
Taxi Kampen - 038-444 1111

Sluizen en bruggen 
Ook handig om te weten als je met je schip naar Sail Kampen komt. De zomertijd voor de bedieningstijden Ketelbrug, Eilandbrug, Roggebotsluis en Ganzensluis gaan per 30 maart in.
Voor exactie tijden kijk op de website van Rijkswaterstaat. 

Sail Kampen op TV
De Vlootschouw van vrijdag 30 maart wordt uitgezonden door RTV Oost. De uitzending start om 17.30 uur met een voorbeschouwing. De vlootschouw wordt aansluitend live uitgezonden. 
Gerrit van der Veer vertelt over de deelnemende schepen tijdens de live uitzending. Ook Kampen Online zal tijdens Sail Kampen opnames maken. Exacte informatie volgt.