Het grote succes van Sail Kampen zit ‘em niet alleen in de tweehonderdduizend bezoekers die naar Kampen komen. Dat dit resultaat wordt behaald met alleen vrijwilligers is minstens zo’n unieke prestatie. Voor iedere Sail Kampen zetten zich naast het bestuur tientallen vrijwilligers in op allerlei disciplines: zoals activiteiten op het water, de wal, logistiek, entertainment, horeca, schepen, sponsoring, vergunningen en promotie.

In de voorbereiding en uitvoering van Sail Kampen werkt de organisatie nauw samen met gemeente Kampen, Provincie Overijssel, politie, brandweer, ambulance, Stadstoezicht, Rijkswaterstaat en veel andere partijen. Voor de promotie van het evenement heeft Sail Kampen vaste mediapartners waaronder RTV Oost en Wegener Media en krijgt zij uitvoerig aandacht in de overige plaatselijke, regionale en landelijke media. Uiteraard kan Sail Kampen niet zonder haar sponsoren, die het evenement mede mogelijk maken.

Sail Kampen is een evenement dat georganiseerd wordt door Stichting Sail Kampen. Heb je een vraag of wil je je aanmelden om mee te werken als vrijwilliger? Stuur dan een mailtje naar info@sailkampen.nl.