Sail 2018

Wat is er waar te zien en te doen!

Download de Sailplattegrond met het programma

Wat is er waar te zien en te doen!

Zien wat er allemaal te doen is in Kampen tijdens Sail Kampen 2018? Download de Sail Plattegrond en het Programmaoverzicht. De keuze is werkelijk reuze!

N.B. De entree tot het Sail-terrein aan de IJsselkade is 3 euro per persoon. De entree is geldig voor alle 4 de dagen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang! De rest van het Sail terrein in de binnenstad is gratis toegankelijk.
Read more

Wat is er waar te doen!

Plattegrond van Sail Kampen

Wat is er waar te doen!

Er is ontzettend veel te doen in de binnenstad van Kampen tijdens Sail Kampen. Bestudeer alvast de plattegrond: 

Plattegrond van Sail Kampen 2018

Sail Entree  
Voor een gedeelte van het evenemententerrein vraagt Sail Kampen €3,- per persoon voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. Vervolgens ontvang je een polsbandje (deze is alle dagen geldig).
Het betaalde gedeelte is om precies te zijn: als je van de brug af komt en rechtsaf gaat de IJsselkade op, tot de hoek bij de Oudestraat. Dat gedeelte van de binnenstad is het betaalde gedeelte. Daarmee heb je alle dagen toegang tot dit terrein. De bewoners aan de IJsselkade, die in het betaalde gedeelte wonen van het Sail Kampen Evenemententerrein ontvangen een polsbandje van de organisatie.

Met de auto naar Kampen
Als je met de auto naar Kampen komt is het goed te weten dat je de auto niet in Kampen zelf kan parkeren. Er is een speciale parkeerlocatie ingericht op het industrieterrein N50. Vanaf deze parkeerlocatie rijden er pendelbussen van en naar het evenemententerrein. Het parkeren is gratis, voor een retourtje met de pendelbus betaal je €3 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar rijden gratis mee met de pendelbus.

Auto parkeren
In de binnenstad kun je niet met de auto komen. Bezoekers kunnen daarom hun auto parkeren bij bedrijventerrein N50. Volg de P-Evenement Kampen route op de gele borden. Vergeet niet je navigatie uit te zetten als je deze borden ziet. Vanaf deze locatie rijden er pendelbussen heen en weer naar de 3e Ebbingestraat. Het parkeren is gratis, voor een retourtje met de pendelbus betaal je €3 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar rijden gratis mee met de pendelbus.

Met de trein naar Kampen
Kies dan voor Station Kampen. Voor actuele reisinformatie kijk je hier.  Er reizen gastheren en gastvrouwen mee om je alvast van informatie te voorzien.

Inwoners en ondernemers
Informatie over parkeren en bereikbaarheid voor de bewoners van de binnenstad vind je hier.
Read more

Voor de feestelijke avonden in de feesttent!

VIP kaarten beschikbaar

Voor de feestelijke avonden in de feesttent!

VIP kaarten beschikbaar!

Voor de feestelijke openingsavond in de feesttent op het Burgemeester Berghuisplein op vrijdag 30 maart én voor de Hollandse Avond op zaterdag 31 maart zijn er vanaf vandaag VIP kaarten beschikbaar. 
Met het VIP ticket heb je toegang tot de speciale VIP-Area, vlakbij het podium. Je wordt de hele avond verwend met luxe hapjes en kun je in de VIP lounge gratis drinken. Natuurlijk is er in de VIP Lounge voldoende ruimte om te netwerken. Fantastische plaatsen voor het concert. VIP je mee? 
Je reserveert jouw VIP Ticket via het bestelformulier, via deze link.
De prijs is € 175,- inclusief BTW per avond.

Read more

En veelgestelde vragen

Praktische informatie

En veelgestelde vragen

 Op deze pagina vind je informatie en antwoorden op eventuele vragen over Sail Kampen.  De pagina wordt continu bijgewerkt. Vind je een antwoord niet op jouw vraag? Stuur dan een e-mail naar info@sailkampen.nl of stuur een privébericht via de Facebookpagina Sail Kampen. 

Eenmalig entree tijdens Sail Kampen
Voor een gedeelte van het evenemententerrein vraagt Sail Kampen €3,- per persoon voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. Vervolgens ontvang je een polsbandje (deze is alle dagen geldig).
Het betaalde gedeelte is om precies te zijn: als je van de brug af komt en rechtsaf gaat de IJsselkade op, tot de hoek bij de Oudestraat. Dat gedeelte van de binnenstad is het betaalde gedeelte. Daarmee heb je alle dagen toegang tot dit terrein. De bewoners aan de IJsselkade, die in het betaalde gedeelte wonen van het Sail Kampen Evenemententerrein ontnvangen een polsbandje van de organisatie.

Sail Munten
Op het hele terrein wordt met speciale Sail munten betaald. De muntjes kosten € 1,25 per stuk. De munten worden op diverse plekken met onbemande muntenautomaten verkocht. De munten zijn na afloop niet in te wisselen. Wel zijn ze de volgende Sail Kampen editie gewoon weer geldig.

Waarom vragen jullie een bijdrage aan de bezoekers?
Belangstellenden die het terrein op willen, zullen allemaal eenmalig een kleine bijdrage van € 3,00 (vanaf 12 jaar) moeten betalen. Na betaling krijg je een bandje en kun je het gehele paasweekend verder gratis het terrein op.  Sail Kampen heeft als doel dat het evenement evenredig gedragen wordt door subsidie (overheid), bedrijfsleven en inkomsten tijdens het evenement zelf. Dit zorgt ervoor dat de continuïteit van het evenement beter gewaarborgd wordt. Daarom vragen we een kleine bijdrage van het publiek. Zonder deze entreevergoeding is het niet mogelijk om een evenement van deze omvang in Kampen te organiseren. 

Plattegrond van het Sail Evenement
Via deze link kom je op de pagina met de plattegrond van Sail Kampen. 

Met de auto naar Kampen
Volg de aangegeven route. Als je met de auto naar Kampen komt is het goed te weten dat je de auto niet in Kampen zelf kan parkeren. Er is een speciale parkeerlocatie ingericht op het industrieterrein N50. Vanaf deze parkeerlocatie rijden er pendelbussen van en naar het evenemententerrein. Het parkeren is gratis, voor een retourtje met de pendelbus betaal je € 3 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar rijden gratis mee. 

Auto parkeren
In de binnenstad kun je niet met de auto komen. Bezoekers kunnen daarom hun auto parkeren bij bedrijventerrein N50. Volg de P-Evenement Kampen route op de gele borden. Vergeet niet je navigatie uit te zetten als je deze borden ziet. Vanaf deze locatie rijden er pendelbussen heen en weer naar de 3e Ebbingestraat. Het parkeren is gratis, voor een retourtje met de pendelbus betaal je € 3 per persoon.

Met de camper naar Sail Kampen
Bij Camping Roggebotsluis zijn tijdens Sail Kampen een heel aantal camperplaatsen beschikbaar. 
Meer weten? Stuur dan een e-mail naar: info@campingroggebotsluis.nl
Jachthaven Camping Roggebotsluis
Reeveweg 1, 8265 PR Kampen
Haven : 038 3312402
Camping: 038 3317351 Met de trein naar Sail Kampen via Kampen (Centraal)
Reis naar Station Kampen Centraal met het openbaar vervoer. Vanaf het Station loop je de stadsbrug over en ben je op het festivalterrein. Er reizen gastheren en gastvrouwen mee om je alvast van informatie te voorzien.

Openingstijden van de winkels in de binnenstad tijdens Sail Kampen
De winkels in de binnenstad hebben aangepaste openingstijden tijdens Sail Kampen

Op vrijdag 30 maart zijn de winkels open tot 18.00 uur. In verband met Goede vrijdag is er geen koopavond.
Op zaterdag 31 maart zijn de winkels extra lang geopend tot 20.00 uur.
Op zondag 1 april kun je tussen 14.00 en 18.00 uur de stad in om te winkelen.
En op maandag 2 april tussen 10.00 en 17.00 uur.

De openingstijden van individuele winkels kunnen afwijken.

Kaartjes feesttent en Sailvaren
Nadat je betaald hebt ontvang je de toegangskaarten in jouw mailbox. Niet ontvangen? Kijk in je map met ongewenste mail, de spambox. Hoogstwaarschijnlijk vind je ze daar. Bij vragen mail naar support@sailkampen.nl. 

Extra toiletten in de stad  
Op elk parkeerterrein komen toiletfaciliteiten. Daarnaast zullen op verschillende plekken op het festivalterrein extra toiletfaciliteiten worden geregeld. Onder andere op het Van Heutszplein, de Buitenhaven / Koggewerf en op de IJsselkade bovenstrooms , Koornmarktplein en de Plantage. 

Informatiestands
Bij de betaalde toegangspoorten word je welkom geheten door gastheren en gastvrouwen. En bij hun kun je informatie vragen. Ook in de trein tussen Zwolle en Kampen reizen gastheren en gastvrouwen mee om je van informatie te voorzien. Bij de Stadskazerne is een extra informatie stand ingericht. 

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers?
Het Meeuwenplein wordt ingericht als parkeerplaats. Hier kunt u parkeren wanneer je een mindervalide parkeerkaart hebt.

Waar vind ik een mindervalidetoilet in Kampen?
Er zijn op een aantal plekken in de stad mindervailidetoiletten:
- In de Stadskazerne op het Van Heutszplein
- Restaurant Ma Greet op de Burgwal
- Gewoon aan de Oudestraat
- Stadsgehoorzaal aan de Burgwal
- Movie Unlimited op de Plantage.
- Stedelijk Museum aan de Oudestraat

Bereikbaarheid binnenstad voor ondernemers
De bevoorrading van de winkels/horecazaken in de binnenstad is tijdens Sail op zaterdag 30 maart en maandag 1 april mogelijk tot 9:30 's ochtends. Na dit tijdstip moeten alle voertuigen van het evenemententerrein af zijn. Om de doorloop van voertuigen soepel te laten verlopen stelt de organisatie een éénrichtingsroute in. Dit houdt in dat alle leveranciers dezelfde aanrijroute moeten hanteren. Voor de winkels bovenstrooms zal de aanrijroute vanaf de stadsbrug door de Oudestraat lopen. De voertuigen kunnen via de Venestraat de binnenstad weer verlaten. Bevoorraden via de Voorstraat zal niet mogelijk zijn tijdens het Sail weekend in verband met het Ridderkamp op het Koornmarktplein. De route voor de winkels onderstrooms zal eveneens vanaf de stadsbrug door de Oudestraat lopen en kunnen de voertuigen de binnenstad verlaten via de Oranjesingel.

Ontheffing voor zorgberoepen
Bent u werkzaam in een beroepsgroep als thuiszorg, verloskunde, huisarts of een andere beroepsgroep in de zorg of faciliterende dienstverlening welke op basis van bereikbaarheid in de binnenstad haar werk moet uitoefenen? Of bent u hiervan afhankelijk? In dat geval kunt u contact opnemen met ons via mailadres info@sailkampen.nl om in aanmerking te komen voor een ontheffing om toch toegang te krijgen tot het evenemententerrein met uw auto of ander soort voertuig. Wij zullen uw verzoek dan behandelen en beoordelen.

Bereikbaarheid voor dienst- of hulpverlening
Als er bij u tijdens de Saildagen, of bij de op- en afbouw, sprake is van noodzakelijk dienst- of hulpverlening bij u thuis en uw huis niet op de gebruikelijke manier bereikbaar is, stuur dan een bericht naar info@sailkampen.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Parkeren voor binnenstadsbewoners
Op deze pagina vindt u informatie over het parkeren voor u als binnestadsbewoner tijdens Sail Kampen.
Een overzichtsplattegrond met aangegeven in het roze waar uw auto tijdens het hele evenement kan blijven staan, En ook de parkeerplaatsen waar u uw auto kunt parkeren. 

Taxi telefoonnummers. Altijd handig; 
Taxi Brink Kampen - 06-513 20 930
Taxi Service Kampen - 038-337 4607
Taxi Kampen - 038-444 1111

Sluizen en bruggen 
Ook handig om te weten als je met je schip naar Sail Kampen komt. De zomertijd voor de bedieningstijden Ketelbrug, Eilandbrug, Roggebotsluis en Ganzensluis gaan per 30 maart in.
Voor exactie tijden kijk op de website van Rijkswaterstaat. 

Sail Kampen op TV
De Vlootschouw van vrijdag 30 maart wordt uitgezonden door RTV Oost. De uitzending start om 17.30 uur met een voorbeschouwing. De vlootschouw wordt aansluitend live uitgezonden. 
Gerrit van der Veer vertelt over de deelnemende schepen tijdens de live uitzending. Ook Kampen Online zal tijdens Sail Kampen opnames maken. Exacte informatie volgt. 
 
Read more

Nog geen foto?
Neem contact op met de webredactie om een foto toe te voegen!

Welkom bij SAIL 2018

Kom met Pasen naar Kampen en geniet van het grootste Paasevenement van Nederland: Sail Kampen 2018. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer...Het belooft een fantastisch weekend te worden. Een uitje voor het hele gezin, met hopelijk veel zon!

Sail Kampen 2018 wordt groter dan alle voorgaande edities: een groots nautisch cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure. De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt hiervoor het decor. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade. Bewonder de vele historische schepen uit de Hanze en VOC tijd

Het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd, er worden demonstraties gegeven, de Hanze geschiedenis komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden. De meest populaire zanger van dit moment 'André Hazes' komt met een bandformatie, die dan enkel nog in Ahoy heeft opgetreden, naar Kampen. Uniek! 

Sail Kampen begint op vrijdagavond met de spectaculaire vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek. Bewonder Kampen zelf vanaf het water tijdens het Sail-varen op de IJssel met het prachtige Kamper stadsfront op de achtergrond. Historische schepen varen af en aan en geven je het ultieme Sail gevoel. De Koggewerf geeft een uniek kijkje in het oude vissersleven. In de naastgelegen Oude Buitenhaven liggen de botters, punters en uiteraard de bekende Kamper Kogge, waaraan de stad haar middeleeuwse rijkdom heeft te danken. Het evenement wordt op maandag groots afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Beleef Sail Kampen 2018 en kom van 30 maart t/m 2 april naar Kampen!


Read more

Contact

Sail Kampen wordt georganiseerd door Stichting Sail Kampen. De volgende bestuursleden zijn samen met een aantal campagneteams al maanden druk om een vernieuwend en aantrekkelijk programma te presenteren:

Voorzitter
Frans van der Kolk

Vicevoorzitter/Relatiebeheerder Politiek
Bart-Jan Gardebroek

Finance en control
Wout Slob

Nautisch
Gerrit Veer

Vergunning en veiligheid
Henk Last

Logistiek
Melvin Brandenburg

Muziek
Pieter Bredewold

Marketing en PR
Johan van der Kolk

Horeca
Remmert Krantz

Jeugd
Hendrik Jan Houtsma

Secretariaat
Jacqueline Welling Stuivenbelt


Wil je op de hoogte blijven van alles wat met dit mooie evenement te maken heeft? Dat kan! Momenteel wordt er hard gewerkt aan de invulling van het programma, hier op www.sailkampen.nl wordt de komende tijd alles gepubliceerd wat met dit mooie evenement te maken heeft. 

Heb je een vraag? Algemeen of aan één van de bestuursleden? Mail dan naar het secretariaat via info@sailkampen.nl of vul het contactformulier in op www.sailkampen.nl/contact. 

Read more

Business Event Sail 2018

Begin het Sail weekend goed door op vrijdagmiddag 30 maart 2018 deel te nemen aan het Business event dat plaatsvindt in de Stadsgehoorzaal van Kampen. Een interessant economisch congres voor ondernemers, sponsoren en andere betrokkenen vanuit het bedrijfsleven en overheid met als thema 'Duurzaamheid en circulair ondernemen'. Natuurlijk geheel in nautische sferen, in de geest van de Hanze en in stijl van het evenement.

Een toegangskaart voor het Business Event kost €75,- excl. btw per persoon. Hiermee krijg je toegang tot het middagprogramma van 13.00 tot 17.00 uur, inclusief een drankje bij binnenkomst en de borrel in de netwerkpauze van het evenement.

Programma Business Event Sail 2018: 

13.00 uur U wordt ontvangen met koffie, thee en een zoete lekkernij
13.30 uur
Spectaculaire opening Business Event Sail Kampen
13.35 uur
Welkomstwoord van Burgemeester Bort Koelewijn
13.45 uur 
Dagvoorzitter André van der Zee gaat met gastspreker Heico van der Blonk (lector duurzame en circulaire economie Windesheim) in dialoog over duurzaamheid en circulair ondernemen
14.15 uur Call to action! 
14.30 uur
Netwerkpauze met borrel en hapjes
15.10 uur
Circulair ondernemen in de regio Zwolle; hoe gaat dat eigenlijk? Wethouder Geert Meijering en gedeputeerde Eddy Van Hijum aan het woord
15.45 uur
Het manifest 
16.00 uur
Op avontuur! U ‘vaart’ mee met gastspreker Hans Bouscholte (voormalig wedstrijdzeiler van de Volvo Ocean Race) en trotseert de uitdagingen en gevaren op de wereldzeeën
16.45 uur
Afsluiting 


Aanvullend programma Business Event Sail 2018: 

De start van Sail Kampen volop beleven? Dat kan! Reserveer een zakelijk totaal arrangement inclusief toegang tot het Business Event in de middag in de Stadsgehoorzaal, een heerlijk vlootschouwdiner vanaf 17.30 uur aan boord van één van de schepen en toegang tot het VIPdeck tijdens het grootse openingsconcert vanaf 20.30 uur in de feesttent op het Burgemeester Berghuisplein.

Heb je interesse? Bekijk hier dan alvast de speciale partnerpakketten die hiervoor zijn opgezet of stuur een e-mail naar f.vdkolk@vdkinstallatiegroep.nl voor meer informatie, vragen en/of eventuele aanvullende wensen.

17.00 uur
Vertrek naar de schepen 
17.30 uur
Vanaf het schip bewondert u de vlootschouw en geniet u van een dinerbuffet
20.00 uur
Ontvangst in het VIP-gedeelte voor het muziek- en entertainmentprogramma

Reserveer nu uw toegangskaarten voor het Sail Business Event en/of het Zakelijk Totaalarrangement via deze link.
Read more

Nog geen foto?
Neem contact op met de webredactie om een foto toe te voegen!

Sponsoren?

Sail Kampen biedt ondernemers unieke en veel verschillende sponsormogelijkheden. In 2014 kwamen er ruim 230.000 bezoekers op dit grote nautische evenement af. Sail biedt jou als ondernemer de kans om je bedrijf bekend te maken aan een groot publiek. Ook besteden plaatselijke, regionale en landelijke media volop aandacht aan dit grootse evenement.

Voor bedrijven heeft Sail Kampen een aantal verschillende sponsorpakketten samengesteld. Aan deze pakketten zijn allerlei leuke extra's gekoppeld zoals deelname aan het Businessevent, een relatie- of bedrijfsuitje of VIP-plaatsen bij een optreden van André Hazes en/of de Edwin Evers Band.  Download hier eenvoudig de Sail-partnerpakketten en bekijk welk pakket het beste aansluit bij jouw organisatie of bedrijf. Voor overleg of vragen over de sponsormogelijkheden is het mogelijk om contact op te nemen met Sail bestuursvoorzitter dhr. Frans van der Kolk.

Mail:  f.vdkolk@vdkinstallatiegroep.nl 
Telefoon: 06-30999777. 
Beleef Sail 2018 op een unieke manier als partner van dit grootse evenement! 

Read more

Nog geen foto?
Neem contact op met de webredactie om een foto toe te voegen!

Welkom in Kampen!

Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. Eigenlijk gewoon een openluchtmuseum. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling.

Winkelen in Kampen is leuk dankzij de vele boetiekjes, eigentijdse speciaalzaken en hippe kledingwinkels. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in één van de vele koffietentjes, lunchrooms, cafés en restaurants. Jaarlijks worden er tal van evenementen georganiseerd en is er altijd wel een interessante expositie te bezichtigen in één van de musea.

Ontdek de historische binnenstad van Kampen bij voorkeur te voet, op eigen houtje of onder leiding van een professionele gids. Wandel door de karakteristieke straten en stegen maar vergeet daarbij niet omhoog te kijken naar de prachtige gevels waaraan het rijke verleden van Kampen af te lezen is.

Loop je onder de poorten door dan bevind je je direct in het groene hart van de stad. Verder wordt de stad omringd door prachtige natuurgebieden. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen door de uiterwaarden en langs de rivier de IJssel of over het prachtige Kampereiland.

Nog een aanrader...ontdek al varend de natuurlijke omgeving van Kampen. Het stadsaangezicht met de schepen van de Bruine Vloot aan de kade zorgen voor een prachtig beeld op de achtergrond. Vaar over de IJssel, door de prachtige IJsseldelta en het Ketelmeer. Je kijkt je ogen uit vanaf het water!

Laat je verrassen en ontdek de veelzijdigheid van Kampen en omgeving!

Kampen in de IJsseldelta
Kampen ligt middenin de toeristische regio IJsseldelta. In de IJsseldelta liggen Hanzestad Kampen, culinaire hotspot Zwolle,, historisch Hasselt, tapijtstad Genemuiden en watersportparadijs Zwartsluis. Kampen is niet de enige Hanzestad in de IJsseldelta, binnen een straal van 30 kilometer vind je de twee Hanzesteden Zwolle en Hasselt.

Naast de cultuur en historie in de Hanzesteden bieden de IJssel en het Zwarte Water tal van mogelijkheden voor de watersporter. Maar in de IJsseldelta kun je ook heerlijk uitwaaien, fietsen over kronkelende dijkjes en eindeloos ver kijken in de oudste polder van Nederland.

We noemen de IJsseldelta daarom ook wel Nederland in het klein!
Read more

Er valt nog veel meer te ontdekken...

Sail away maar...graag tot ziens!

Er valt nog veel meer te ontdekken...

Wat een uniek nautisch sfeertje dit weekend in Hanzestad Kampen tijdens Sail 2018! Een geslaagd evenement dankzij iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd! Dank aan alle bezoekers, de vele vrijwilligers, organisaties en verenigingen die hier aan mee gewerkt hebben. We hebben het beste dat de stad te bieden heeft in de spotlights gezet! Maar...er is nog veel meer te ontdekken in onze mooie Hanzestad aan de IJssel. Daarom: welkom terug! 

Wellicht heb je de vele highlights van Kampen al ontdekt tijdens Sail: het prachtige stadsfront, de historische binnenstad, de iconische Bovenkerk, de Koggewerf en de vele bijzondere schepen aan de kade. Naast al deze populaire hoogtepunten heeft Kampen nog veel meer te bieden en is het de moeite waard om ook de minder bekende locaties en de wat meer verborgen pareltjes te ontdekken. Er worden elk jaar tal van evenmenten georganiseerd, bijvoorbeeld Kom in de Kas, Weg van Kunst, de Kamper Ui(t)dagen, het Creaspektakel, het grootste stripfestival van Nederland, Beach Kampen en Kerst in Oud Kampen. 

Winkelen in Kampen
is leuk dankzij de vele boetiekjes, eigentijdse speciaalzaken en hippe kledingwinkels. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in één van de vele koffietentjes, lunchrooms, cafés en restaurants. Ook leuk: combineer een dagje winkelen met een bezoek aan één van de musea of het prachtige theater.

Op de hoogte blijven van alles wat er te beleven valt in Kampen?
Kijk dan op www.stad.kampen.nl, like de facebookpagina Hanzestad Kampen of klik hier voor een overzicht van alle evenementen.

Wij hopen dat iedereen genoten heeft en heten je graag nogmaals van harte welkom terug in onze hartelijke Hanzestad Kampen!

Fotocredits voor: Kampen Kiek'n en Kampen in Beeld
Read more

Welkom om verslag te komen doen...

Pers

Welkom om verslag te komen doen...

Sail Kampen nodigt de landelijke, regionale en lokale pers van harte uit om verslag te doen van dit unieke evenement. Sail Kampen belooft in 2018 wederom het grootste landelijke paasevenement te worden. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, een SAILmarkt, het belooft een fantastisch weekend te worden.

In 2010 en 2014 besteedden verschillende media aandacht aan Sail Kampen. Enkele voorbeelden zijn het NOS journaal, Radio 1, de Telegraaf, Trouw, NRC, Hart van Nederland, Nu.nl, RTV Oost, de Persgroep, de Stentor en tal van andere regionale en lokale media.

De organisatie van Sail Kampen zal de pers regelmatig informeren via de website sailkampen.nl, via sociale media en door middel van de landelijke verspreiding van persberichten. Natuurlijk werkt de organisatie graag me aan reportages, artikelen, interviews en andere media-uitingen.

Aanmelden
Meld je eenvoudig aan voor de perslijst door een mail te sturen naar: info@sailkampen.nl. Wil je als journalist of persbureau aanwezig zijn en verslag doen tijdens het evenement? Vraag dan even een pers-accreditatiepas aan via info@sailkampen.nl. Heb je je voorafgaand aan het evenement niet aangemeld dan is het mogelijk om ter plekke een accreditatiepas af te halen bij de kassa bij de Stadsbrug. Deze kassa staat op de plattegrond in het oranje aangeduid als ENTREE. Voor specifieke vragen over Sail Kampen 2018 en/of een (telefonisch) interview is het mogelijk om contact op te nemen met de Sailvoorzitter, dhr. Frans van der Kolk (06-30999777).

 
Read more

Wat een mooie lijst met prachtbedrijven

Onze sponsoren in beeld

Wat een mooie lijst met prachtbedrijven

Veel bedrijven helpen ons om het nautische evenement Sail Kampen mogelijk te maken. Wil je ook sponsor worden? Klik op deze link voor de mogelijkheden. 
Zie hieronder de lijst met onze sponsoren. 

De Hoofdsponsoren van SAIL KAMPEN

Provincie Overijssel:
Gemeente Kampen:

VDK Installatiegroep:


Rabobank IJsseldelta

Biodiesel Kampen


Brugmedia
Regelink Schroothandel
Green Organics

Zonnegilde


BJG Groep

Venturegroup
De Kapiteins van SAIL KAMPEN

BC de Wetering

Waterschap Drents Overijsselse Delta


De StentorDe Stuurmannen van SAIL KAMPEN

MPDH - De Eenhoorn Koffie en Thee
Zalsman KampenDe Bootsmannen van SAIL KAMPEN:

Hegeman Bouw & InfraBaker Tilly Berk

Stichting Cas
MacHelpPankraJulius Media
Leuk GeregeldSter in social mediaDe Matrozen van SAIL KAMPEN:

Plastall Verfcentrum


Straxs NederlandWeever BouwAannemingsbedrijf Woning


Dusseldorf BMW

Carlisle Construction Materials BVStichting IMpact
Wärtsilä Global Logistics Services
Natura

Esso Vermeulen


Partners van SAIL KAMPEN

Landstede GroepKorps Mariniers
PBN Music & EventsSmash AVAVXLVriend van SAIL KAMPEN


Seven StarsKagas

Berg Makelaardij
Naupar

Read more

Succesvol door de vele vrijwilligers

Organisatie

Succesvol door de vele vrijwilligers

Het grote succes van Sail Kampen zit ‘em niet alleen in de tweehonderdduizend bezoekers die naar Kampen komen. Dat dit resultaat wordt behaald met alleen vrijwilligers is minstens zo’n unieke prestatie. Voor iedere Sail Kampen zetten zich naast het bestuur tientallen vrijwilligers in op allerlei disciplines: zoals activiteiten op het water, de wal, logistiek, entertainment, horeca, schepen, sponsoring, vergunningen en promotie.

In de voorbereiding en uitvoering van Sail Kampen werkt de organisatie nauw samen met gemeente Kampen, Provincie Overijssel, politie, brandweer, ambulance, Stadstoezicht, Rijkswaterstaat en veel andere partijen. Voor de promotie van het evenement heeft Sail Kampen vaste mediapartners waaronder RTV Oost en Wegener Media en krijgt zij uitvoerig aandacht in de overige plaatselijke, regionale en landelijke media. Uiteraard kan Sail Kampen niet zonder haar sponsoren, die het evenement mede mogelijk maken.

Sail Kampen is een evenement dat georganiseerd wordt door Stichting Sail Kampen. Heb je een vraag of wil je je aanmelden om mee te werken als vrijwilliger? Stuur dan een mailtje naar info@sailkampen.nl.
Read more