Kampen zet het beste dat de stad te bieden heeft in de spotlights tijdens Sail Kampen 2018! Overdag waan je je in een openluchtmuseum waarin de geschiedenis tot leven komt en het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd. Dompel je onder in de rijke Hanze historie en ontdek de veelzijdigheid van Kampen. De entree tot het Sail-terrein aan de IJsselkade is 3 euro per persoon. De entree is geldig voor alle 4 de dagen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang! De rest van het Sail terrein in de binnenstad is gratis toegankelijk.

Business Event Sail 2018
13.00 - 17.00 uur
Begin het Sail weekend goed door deel te nemen aan het Business event dat plaatsvindt in de Stadsgehoorzaal van Kampen. Een interessant economisch congres voor ondernemers, sponsoren en andere betrokkenen vanuit het bedrijfsleven en overheid met als thema 'Duurzaamheid en circulair ondernemen'. Natuurlijk geheel in nautische sferen, in de geest van de Hanze en in stijl van het evenement. Klik hier voor het volledige programma.

Opening Sail 2018
17.45 - 18.00 uur
Om 17.45 uur wordt Sail 2018 en daarmee ook de vlootschouw feestelijk geopend door burgemeester Bort Koelewijn, commissaris van de Koning Boele Staal en de vicevoorzitter van Sail Kampen Bart-Jan Gardebroek.


Vlootschouw
18.00 - 19.30 uur
Mis de spectaculaire vlootschouw niet! Vele historische schepen uit de tijd van de VOC en de Hanze varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek. Een prachtig schouwspel op het water. De vlootschouw wordt vanaf de kade muzikaal begeleid door de Steelband van het Korps Mariniers. Luitenant-kolonel der marniers, commandant van de Van Ghentkazerne én Kampenaar Jan ten Hove neemt de vlootschouw af, in gezelschap van burgemeester Bort Koelewijn, commissaris van de Koning Boele Staal en vicevoorzitter van Sail Kampen Bart-Jan Gardebroek.

Muzikale feesten in de stad
21.00 - 00.00 uur

Op veel plaatsen in de stad barst het, rekening houdend met Goede Vrijdag, vanaf 21.00 uur los met acts en optredens. De Plantage, het Unieplein, het Van Heutszplein...overal is het gezellig! Daarnaast wordt er een enorme feesttent geplaatst op het Burgemeester Berghuisplein voor meer dan 2000 feestgangers. Hier vindt het feestelijke openingsconcert plaats met een spectaculair optreden van de Marinierskapel der Koninklijke Marine met speciale gasten Cindy Oudshoorn en Humphrey Campbell. En natuurlijk wordt het groot feest met de Edwin Evers band. Als VIP aanwezig zijn? Dat kan! Er is plek voor meer dan 400 genodigden in het speciaal hiervoor ingerichte VIP-gedeelte.

Muziekprogramma Van Heutszplein:
21:00 – 00:00 Jan Spoor 

Muziekprogramma Unieplein:
21:00– 00:00 IJsselduo

Muziekprogramma de Plantage:
21:00 – 00:00 Different & Daan en Jos

Programma grote feesttent op het Burgemeester Berghuisplein:

19.30
Tent open Welkom!
21.00 - 22.00 uur
Concert door de Marinierskapel onder leiding van dirigent Majoor der Marinierskapel Arjan Tien, samen met Humphrey Campbell en de Kamper zangeres Cindy Oudshoorn
22.00 - 23.00 uur Feest met DJ Hans Stroeve
23.00 - 00.30 uur
Groot feest met de Edwin Evers band

Let op: tickets voor het openingsfeest vanavond (30 maart) zijn alleen nog te koop aan de deur. Een ticket kost €22,50 en er kan alleen met PIN betaald worden.