Naast het hoofdprogramma van Sail Kampen 2018 is er nog veel meer te doen in de stad. Vele verenigingen, organisaties, musea en koren presenteren een fantastisch programma. Hieronder een compilatie van alles wat er te doen is. Het is teveel om op te noemen. Kijk daarom voor het volledige programma op www.sailkampen.nl onder ‘Laatste Nieuws’. Zo hoef je niks te missen!

Ventura tijdens Sail Kampen

Stichting Jeugdtheater Ventura verzorgt het hele weekend vanaf 11.00 uur diverse optredens die gelinkt zijn aan facetten van het maritieme leven. Op het Koeplein krijg je het gevoel van het vroegere boeren- en visserij leven op het Kamper Eiland. Op de Botermarkt staat een intiem terras met eten, drinken, muziek en theateractiviteiten. In het voormalige tabaksmuseum bieden diverse kunstenaars van STAKK hun kunstige waar aan. Op de Oudestraat, vóór de Mgr. Zwijssenschool loop je een Middeleeuws straatje binnen, waar vreemde personages en dito tafereeltjes in oude huisjes te zien zijn. Kinderboerderij Cantecleer laat dieren scharrelen die in die tijd op straat heel gewoon waren, maar nu vrijwel zijn verdwenen. De bewoners van het Keizerkwartier hebben hun wijkje omgetoverd naar de tijd toen Kampen het van de visserij moest hebben. Dit is de plek waar men qua sfeer en gezelligheid, tijdens het bezoek aan Sail Kampen, beslist geweest moet zijn.

‘Muziek van de Stilte’ in het Ikonenmuseum

In het Atrium van het Ikonenmuseum kan je zaterdagmiddag om 15.00 uur en om 16.00 uur luisteren naar het kleinkoor uit het Kamper Vocaal Ensemble Kavóca onder leiding van Luthine Postuma. Zij brengen ingetogen Engelse- en Russische koormuziek ten gehore, in afwisseling met Taizeliederen. Bezoek in het museum ook de nieuwe tentoonstelling ‘Geschonken Schatten’ of de tentoonstelling ‘Met andere ogen’ in de Timmertoren.

Legowedstrijd

Het Speelhuys en Trein en Zo organiseren, in samenwerking met Sail Kampen, een Lego bouwwedstrijd. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar? Maak thuis met Lego een bekend bouwwerk uit Kampen of een schip. Neem je bouwwerk op maandag 2 april voor 14.00 uur mee naar het Kidsevent in de Bovenkerk. Burgemeester Koelewijn rijkt om 16.30 uur de prijzen uit. Doe je mee?

Stadswandelingen

Bewonder Kampen tijdens een stadswandeling met de bevlogen verhalenverteller en kunsthistoricus Reinier de Wit. Highlights en verborgen hoekjes en hofjes, alles komt voorbij! De wandelingen starten 31 maart en 1 en 2 april om 13.30 uur bij ‘Kijk in Kampen’ aan de Oudestraat 63 en kosten 4 euro per persoon.

Kunstmarkt op de Botermarkt

Bezoek tijdens Sail Kampen de bijzondere kunstmarkt ‘Aangespoeld’. Beeldend kunstenaars uit de regio tonen en verkopen hun kunstwerken drie dagen lang van 12.00 tot 17.00 uur in ‘de Sigaar’ aan de Botermarkt. Een uitgelezen kans om iets speciaals te vinden.

KamperKampvuurAvond

Muziek maken kan tijdens de eerste KamperKampvuurAvond op zaterdag 31 maart van 20.30 tot 22.30 uur op het plein van de Buitenkerk. Zoveel mogelijk gitaristen en zangers/zangeressen verzamelen zich op het plein om rondom de vuurkorven bekende kampvuurliedjes te spelen. Een uniek spektakel!

Sail Beats

Op 2e paasdag van 15.00 tot 16.30 uur organiseren de drummers van Quintus en de slagwerkers van Brobando een te gek drum- en slagwerkspektakel in een tent op de IJsselkade ter hoogte van de Koormarktspoort in Kampen. Heb jij wel eens 20 drummers en een samba groep samen aan het werk gezien? Zorg dan dat je Sail Beats niet mist!

Lekker eten aan boord van de ‘De Utrecht’

Overdag ligt het bijzondere schip ‘De Utrecht’ ter bezichtiging aan de kade in Kampen. ’s Avonds kan je er in het eetcafé terecht voor een overheerlijke maaltijd. Je eet wat de pot stampt en er heetst een aanschuifbeleid. Een plaatsje aan tafel kost 26 euro per persoon, daarvoor krijg je een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje.

Indrukwekkend programma in de Bovenkerk

In de Bovenkerk vinden verschillende activiteiten plaats. Breng een bezoek aan het icoon van Hanzestad Kampen en geniet de diverse optredens, concerten en het uitgebreide kinderprogramma.

Kijk voor meer informatie en nog meer programma onderdelen op www.sailkampen.nl/laatstenieuws.nl.