Tijdens Sail 2018 zal door De verenigde zaken van Kampen(VZK) weer gestimuleerd worden onze mooie binnenstad schoon te houden. VZK is de stichting die consumenten stimuleert hun aankopen in de gemeente Kampen te doen. Als tegenprestatie biedt VZK de consumenten weer een beloning voor het doen van die aankopen door het schenken van Duiten. De ontvangen Duiten zijn via de verenigingen uit de gemeente Kampen in te wisselen voor contanten. Hiermee kunnen verenigingen hun contributie laag houden. Hiermee blijft sport en spel voor iedereen betaalbaar.

Dit loyaliteitsprogramma heet 'Duiten & Zakjes'

'Duiten & Zakjes' zet VZK al weer enkele jaren in bij evenementen om het evenemententerrein schoon te houden en zwerfafval te voorkomen en bestrijden.
Voor het eerst ingezet tijdens het Full Color Festival (FCF) in 2016 en afgelopen jaar ook tijdens de Internationale Hanzedagen succesvol ingezet in de bruisende binnenstad van Kampen, is het inzamelen van plastic bekers, pet-flesjes en blikjes niet meer weg te denken. Om het voor de, vaak jeugdige, inzamelaars van deze afvalproducten extra interessant te maken de omgeving schoon te houden en te voorkomen dit afval in de IJssel beland, hebben sinds 2017 een stempelkaart waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

Vele prijzen beschikbaar gesteld door de ondernemers van Kampen!

Tijdens de Internationale Hanzedagen was er een prijzenpakket, beschikbaar gesteld door de ondernemers van de binnenstad, ter waarde van ruim €8.000,-. Variërend van sleutelhangers(door Fotorama) en consumptiebonnen( door HEMA, 't Trappetje, Koffie Genot, Multivlaai, Café Eigenwijs) tot kussens (Slaapadvies van Dijk), een smartphone (Phonehouse) en een Nintendo Switch (HOE). Daarnaast vele cadeaubonnen van tientallen winkels uit de binnenstad.

Ook voor SAIL 2018 zijn we weer een prijzenpakket aan het samenstellen welke een extra aanmoediging kan vormen om onze stad schoon te houden. De eerste prijzen zijn inmiddels binnen en we moedigen u van harte aan ook namens uw bedrijf mooie prijzen beschikbaar te stellen voor dit mooie initiatief.

Inzameling op het van Heutszplein

Onze inzameltent staat op de hoek van Heutszplein/IJsselkade en wordt geflankeerd door twee grote doeken met daarop alle sponsors vermeld. Ook op de duizenden stempelkaarten zullen alle sponsors worden vermeld, elke sponsor ontvangt een stapel stempelkaarten om al voor SAIL 2018 uit te delen aan geïnteresseerde klanten. Naast onze tent zal een enorme tent staan van de gezamenlijke serviceclubs uit Kampen en aan de andere zijde komt rijkswaterstaat met een informatiestraat over de activiteiten die de Plastic Soup moeten bestrijden en erger voorkomen.

Stel uw prijs of prijzen beschikbaar

Tot 13 maart kunt u zich aanmelden als sponsor. U helpt VZK met het schoonhouden van de stad! U steunt de VZK bij het vinden van voldoende vrijwilligers om dit mogelijk te maken. Samen zorgen we voor een schone leefomgeving. Doe mee! En meldt u nu aan! Stuur een e-mail naar Nardus@vz-kampen.nl  of bel 06 11 08 61 71.