Op zaterdag 31 maart en maandag 02 april organiseert cultuurZIEN stadswandelingen tijdens Sail Kampen. De wandelingen beginnen om 15.30 uur en duren tot ca. 17.00 uur. Startpunt voor de stadswandelingen is huis " 't Brieschend Peerd", Buitennieuwstraat 17. Iedere wandeling wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De deelnamekosten voor de stadswandelingen zijn € 10, - (inclusief hapje en drankje).

De wandeling op zaterdag 31 maart
Tijdens de stadswandeling van zaterdag 31 maart staan de Kampenaren uit de 16e eeuw centraal. Wie waren deze stadsbestuurders, reders en scheepslui, die voor geen kleintje vervaart waren? Waar woonden zij? Wat was hun rol in de Kamper gemeenschap?

De wandeling op maandag 2 april
"Joods leven in Kampen" is het thema van de stadswandeling op Paasmaandag, 2 april. In 1661 verzocht het stadsbestuur een groep Portugees-Joodse kooplieden zich in Kampen te vestigen. Joodse inwoners bleven in Kampen aanwezig tot april 1943. De stadswandeling "Joods leven in Kampen" vertelt over dit fascinerende onderdeel uit de Kamper geschiedenis.

Opgeven voor deelname aan deze wandelingen kan via het aanmeldformulier op www.tbrieschendpeerd.nl of bel met (038)331 10 24.