Slenterend over de Oude Buitenhaven waar het visserijverleden van Kampen in de spotlights staat, ga je als vanzelf nog een aantal stapjes verder terug in de tijd. De tijd van de koggen, de schepen die voor zoveel hebben betekend in de late Middeleeuwen. Rondom het middeleeuws huisje van Wiebe van de Haven en zijn gezin met levende have is het een en al bedrijvigheid: een touwslager, een zeilmaker, een nettenboeter en mensen die de kunst van het touwknopen verstaan en graag over willen brengen.

Waarom je tijdens Sail Kampen de Koggewerf zeker moet bezoeken. We zetten het voor je op een rij: 

Op de Koggewerf barst het tijdens Sail Kampen van de ambachtelijke activiteiten: Beeldhakken uit hout, keramiek, pitfire (aardewerk), draaischijf, spinnen, vilten, weven, kantklossen, sieraden maken, smeden, vis roken, touwknopen, zeilmaker, steenhouwer, mandenmaker. En de lijst wordt nog veel langer!

Er is muziek: De muzikale omlijsting op de Koggewerf komt onder meer van de Koggezangers, het Torenkoor, Quintus koren en er wordt Middeleeuwse muziek gemaakt.

In de expositieruimte is een tentoonstelling over de IJsselkogge ingericht.

De koetsen van Ton Kruithof zullen ook regelmatig de Koggewerf aandoen. 

Je kunt je laten vereeuwigen door de portrettekenaar.

Ze hebben de lekkerste poffertjes op de Koggewerf.

Er r zijn voor de kinderen allemaal leuke Middeleeuwse spelletjes te doen. 

Het kampement van het St. Michielsgilde uit Zwolle heeft zijn kampement opgeslagen op de Koggewerf. 

Bertus Krabbe, de stadsomroeper zal zich regelmatig laten horen.

Zaterdag 31 maart van 20.00 - 22.00 uur
Salon en Dansorkest Decadentia uit Zwolle 
Beleef de opzwepende muziek van de roaring twenties. Het salon- en dansorkest Decadentia uit Zwolle speelt al 35 jaar de authentieke muziek uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Onze muziek is romantisch, swingend en stemt vrolijk. De vijftien in stijl geklede muzikanten zorgen voor een verrassende theatrale voorstelling.

Kortom: Er is, voor jong en oud, genoeg te zien en te beleven op de Koggewerf! 

Foto credit: Kampen in Beeld