We zijn trots dat we een nieuwe naam mogen toevoegen aan de line-up van het openingsfeest van Sail Kampen 2018 op 30 maart. Rasmuzikant Humphrey Campbell zingt mee tijdens het openingsoptreden op vrijdagavond van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Aan dit optreden doet ook de Kamper zangeres Cindy Oudshoorn, bekend van Kayak, mee.

Het wordt een onvergetelijke avond in Kampen

De organisatie presenteert Humphrey Campbell met gepaste trots, want de zanger is een grote uit het circuit. Alhoewel de naam wellicht niet bij iedereen direct een belletje doet rinkelen, is zijn invloed wijdverbreid. Campbell is al jaren docent op het Conservatorium van Amsterdam en een van de toonaangevende vocalisten in het Nederlandse muzieklandschap. Met zijn vertolkingen van jazz standards zong hij onder andere regelmatig in het Concertgebouw.

In 1992 vertegenwoordigde hij hoogstpersoonlijk ons land op het songfestival in Zweden met het lied ‘Wijs me de Weg’. In het achtergrondkoor stond toen Ruth Jacott met wie hij een relatie had en voor wie hij enkele albums produceerde. Ook deed hij dienst als achtergrondzanger voor Jacott en talloze andere artiesten, zoals Paul de Leeuw.
Humphrey sluit deze avond aan bij de 53 muzikanten van de Marinierskapel en Cindy Oudshoorn. Samen verzorgen zij een spetterend optreden. De Marinierskapel heeft een speciale klank, uitstraling en speelt verschillende soorten muziek, van symfonische blaasmuziek tot en met jazz en pop met veel entertainment.
De vrijdagavond gaat verder met een optreden van Edwin Evers, die een onvergetelijk optreden brengt vol met bekende hits. De band speelt hits uit de jaren ’70, ’80 & ’90.

Uitgelichte foto: Campbell en de Marinierskapel door Marcel Kouwenberg

Programma grote feesttent op het Burgemeester Berghuisplein:


19.30 - 20.30 uur Tent open en feestelijke begin met een DJ
20.30 - 21.30 uur Concert door de Marinierskapel onder leiding van dirigent Majoor der Marinierskapel Arjan Tien, samen met Humphrey Campbell en Kamper zangeres Cindy Oudshoorn
21.30 - 22.30 uur Feest met een DJ
22.30 - 00.00 uur Groot feest met de Edwin Evers band
00.00 - 01.00 uur Feestelijke afterparty

Wees er op tijd bij om teleurstelling te voorkomen, want de kaarten gaan hard. Reserveer en koop hier alvast je kaarten voordelig in de voorverkoop!